Felújítás? Jó, ha TUDOD 10 - Hogy vágj bele?

Mikor kezdődik a felújítás?

A felújítási folyamatok nem az árajánlatokkal és a szakember megrendelésével kezdődnek. Ahhoz, hogy hatékonyak legyünk és a költségek se szálljanak el, már hónapokkal a munkálatok előtt szükséges a tervezést elkezdeni.

  1. Tervezd meg, és dolgozd ki részletesen, hogy mit szeretnél elvégeztetni!
  2. Határozd meg, hogy ezekhez milyen szakemberekre van szükséged!
  3. Határozd meg, hogy mennyi a rendelkezésedre álló összeg, amit ezekre a munkálatokra és a beszerzendő anyagokra tudsz fordítani! Ez az összeg rendelkezésedre áll- e, vagy hitelt kell felvenned?(Ennek külön időigénye van.)
  4. Határozd meg a munkafázisokat és a járulékos munkákat! Ebbe bele tartozik az is, hogy meghatározzuk a munkafolyamatokat, azokhoz szükséges szakembereket és azt is, milyen alapanyagokat kell beszereznünk (burkolatok, tapéták, gépek, eszközök, bútorok, kiegészítők).
  5. Gondold át, hogy az átalakítás mennyi időt vesz igénybe, és azt az időszakot otthon, vagy valahol máshol vészeled át! (Ez utóbbi ideálisabb, és a stressz szintet is nagyban csökkenti. Persze bátrabbak választhatják a "Sátor a házon belül felújítás alatt" praktikus  verziót is.smile)Felújítás? Jó ha tudod 10_Hogy vágj bele
  6. Kérj be árajánlatokat több helyről, majd az ajánlatok alapján pedig döntsd el, hogy kit bízol meg és mely alapanyagokat vásárolod meg.
  7. Rendeld meg az alapanyagokat! (Előfordul, hogy bizonyos alapanyagokra heteket-hónapokat is várni kell, így azt minden esetben az ajánlat bekérésekor tisztázd, hogy a rendelésedet időben le tudd adni.)
  8. Szervezd meg a szükséges munkálatokat!
  9. Ha mind ezekkel megvagy, indulhat a rendelés és a munkák megszervezése.
  10. Ezután már csak kitartás, odafigyelés és türelem szükséges a sikerhez.

 

Jó munkát!

 

Amennyiben a felújítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, KERESS meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tanácsa segíthet, hogy eligazodj a feladatok között és igény esetén a tervezésben és a megvalósításban is segítségedre lesz.

Szilágyi Krisztina
otthon menedzser
KrisztinaArt | Voice&Home
Otthon neked, Otthon bárkinek!

Felújítás? Jó, ha TUDOD – 10
KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu