GYIK

Home Staging

„Aki úgy gondolja, hogy a tanulás drága,
próbálja ki, milyen a tudatlanság.”
Benjamin Franklin

Mi a különbség a lakberendezés és a Home Staging között?

gyik_1_1-9d9fcbb9123c4de60cb4aa27cf2b30c9 GYIK - Home Staging - Krisztina Art | Voice & Home
A Lakberendező mindig egyedi tervet készít, a megtervezett otthon egy ember, család izlését, életmódját, életszemléletét tükrözi. Abban a környezetben nagy eséllyel csak egy személy/ család érzi igazán otthonosan magát. A lakberendező a TE otthonodat teremti meg.
gyik_1_2-8c80cb54c5e82c63bcd487be660ea24d GYIK - Home Staging - Krisztina Art | Voice & Home
A Home Stager ezzel pont ellentétes szemléletű. Olyan élettereket alkot, amelybe bárki bele tudja képzelni magát, el tudja fogadni el tudja képzelni, hogy akár élhetne is ott. Letisztultság, tágasság, világosság, rugalmasság jellemzi. A Home Stager a vevő számára tervez otthont. Ahhoz tehát, hogy kiválaszd, hogy milyen szolgáltatásra van szükséged, meg kell állapítanod az ingatlanhoz való viszonyodat. Ha saját magad és a családod számára készül az ingatlan, akkor Lakberendezőre, ha vevőnek, akkor Home Stager-re van szükséged. Válassz igényed szerint.

Kiknek ajánlom a Home Staging-et?

  • Befektetőknek szinte kötelező, amennyiben a cél a minél hamarabb minél magasabb áron történő ingatlan értékesítés.
  • Ingatlanosoknak, hogy eladhatóbb ingatlanokat tudjon az ingatlanpiacon kínálni.
  • Magánszemélyeknek amennyiben elkötelezettek és kis befektetéssel a maximális piaci értéket szeretnék megkapni ingatlanjukért.

Mikor alkalmazzunk Home Staging-et?

  • Ha ténylegesen elköteleződtél az ingatlan eladása mellett
  • Ha az ingatlan max. 10 éves, jó általános állapotú, de kisebb-nagyobb esztétikai javítások és rendszerezés után könnyen megmutathatóvá válik a vevő számára előnyös oldala.
  • Az eladhatóvá tételhez szükséges előzetes ráfordítás értéke az ingatlan értékének max. 1-2%-a.

Általában a fejlesztett ingatlanok az előzetesen meghatározott piaci érték feletti értéken eladhatók.

Miért van szükség Home Stagerre?

Mert el akarod adni az ingatlant, és nem megy, vagy a célod a lehető legmagasabb áron történő értékesítés.

A netes ingatlan hirdetések 80%-át a lakásokat nem túl előnyösen bemutató hirdetések uralják. A vevő akkor érzi magáénak az ingatlant, ha bele tudja magát képzelni, látja magát az adott ingatlanban. Az ütött kopott használt bútorokat, a fregolin száradó ruhákat látván ez az érzet ugyanúgy nem jelenik meg, mint az üres lakásoknál.

Sok éves lakberendezői tapasztalatom azt mutatja, hogy az emberek 90%-a nem lát térben, és egy üres ingatlanból csak azt realizálja, hogy tágas, vagy szűkös, de azt biztosan nem, hogy mire lesz használható, és a vásárlási döntéseit is ez alapján hozza meg. Így nagy valószínűséggel m2/ ár arány szerint dönt, mert az adottságokat nem látja. Pedig sokszor egy kisebb lakás sokkal jobb adottságú és jobban megfelelne a vevő számára is, ha felfedezné az adottságait. Így azonban senki sem nyer. A vevő megvesz egy számára rosszabb adottságú, de pár m2 el nagyobb ingatlant, az eladó meg nem érti, hogy miért nem az Ő ingatlanára esett a választás, hisz Ő annyira szeret itt élni. A kulcsszó pedig itt van. Ő szeret itt élni, de más valaki, eltérő igényekkel, ízléssel és családi állapottal nem arra az ingatlanra vágyik. Mert csak azt látja, hogy az eladó hogy él az adott ingatlanban és azt nem, hogy Ő hogy tudna ott élni.

Apró titkai vannak tehát a sikeres és gyors eladásnak. Jó, ha tudod, hogy Home Stager nem a tulajdonosnak tervez, hanem a vevőnek. Felkészíti az ingatlant, hogy az a lehető legjobb oldalát mutassa. Felméri az ingatlan állapotát, megoldási tippeket, javaslatokat tud adni arra, hogy minimális (sokszor csak időt igénylő) ráfordítással hogyan add el a lehető leghamarabb és a lehető legmagasabb áron az ingatlanodat. Nem utolsó sorban ezzel a módszerrel az ingatlanpiacon akár 10-30 %-kal többet érhet az ingatlanod az eredetileg meghirdetett árnál.

Mi a Home Staging folyamata?

clock GYIK - Home Staging - Krisztina Art | Voice & Home

Látogatás

Helyszíni látogatás folyamán felmérem az ingatlant, és meghatározom az ingatlan kulcsfontosságú területeit. Tanácsokat adok, melyek segítségével egyszerűen, és viszonylag kevés anyagi ráfordítással formába hozható az ingatlan az albérlők/ vásárlók bevonzásához, és az ingatlan értéknöveléséhez.

1. lépés

clock GYIK - Home Staging - Krisztina Art | Voice & Home

Alapos állapotfelmérés

Alaposabb felülvizsgálat az aktuális állapotról, és javaslattétel a szükséges változtatásokról annak érdekében, hogy kisebb-nagyobb esztétikai módosításokkal növeljük a keresletet az ingatlanpiacon. A részletes akcióterv segítségével nyomon követhetőek a feladatok.

2. lépés

clock GYIK - Home Staging - Krisztina Art | Voice & Home

Ajánlatkészítés

Igény esetén ajánlat készítése az ingatlan komplett Home Staging folyamatára és annak kivitelezésére.

3. lépés

Miért előnyös a Home Staging konzultáció a számodra?

Egy Home Staging  konzultáció a számodra  egy külső szakértő első benyomását mutatja meg az otthonodról.

Ez a személyes otthoni konzultáció rávilágít arra, hogy az ingatlanodnak pontosan mely részei a kevésbé vonzók a vásárlók számára, így tudatába kerülsz annak, hogy min és  hogyan kell változtatni, és a változtatásoknak milyen anyagi vonzata lesz.

  • A Home Staging-elt ingatlanok 90%-a egy hónapon belül elkel
  • A vásárlók 80%-a többet fog fizetni egy berendezett ingatlanért
  • Gyorsabban és az eredetileg meghirdetettnél akár magasabb áron kel el az ingatlan

Mikor nem KIZÁRÓLAG a Home Stager re van szükségem?

Ha az ingatlanod több, mint 15 éves és a piaci érték 2-3% nál nagyobb volumenű kisebb-nagyobb felújítást igényel. Ebben az esetben egy felújítást követően tud segítséget nyújtani a Home Stager.

Természetesen, ha a felújítás már Home Staging szemléletben történik meg, akkor egyszerűbb, és költségkímélőbb lesz a végeredmény megvalósítása is.

Hiába kínálunk felújított ingatlant, ha azt úgy újítunk fel, hogy az csak nekünk tetszik. A tapasztalat azt mutatja, hogy a szakemberre bízott felújítás a végén sokkal kifizetődőbb.

Itt áll néhány példa a felújítottként meghirdetett ingatlanra, amelyet annak ellenére, hogy rengeteg pénzt beleöltünk, szinte nehezebb eladni, mintha nem csináltunk volna semmit, mert a vevő szinte biztos, hogy mindent átalakítana, ahhoz viszont nem éri meg megvenni a hirdetett áron.

Pár tipp, hogy eladásra szánt ingatlan fejújítását hogy NE CSINÁLD!

KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu