Felújítás? Jó, ha TUDOD 11- Költségvetés? Hogy csináld? II.

Hogy ne csináld – Hogy csináld , avagy a költségvetés számítás  buktatói

Sokszor nem számolunk azzal, hogy ha átalakítunk valamit és az bontással is jár, -  ha nem is mindig engedélyhez kötött (aminek eljárási díja és ideje van) - a törmelék elszállítása, konténer bérlése és szemétlerakási díj is súlyos 10 ezrekkel terhelheti a költségvetésünket. Azzal sem mindig vagyunk tisztában, hogy melyik szakembert hívjuk a munkálatokhoz. Ha odahívod a burkolót, és neki akarod állítani leveretni vele a csempét, vagy lebontatni egy zuhanyfalat, akkor a burkoló nagy valószínűséggel azt fogja mondani, hogy ő burkolni jött nem bontani. Jó esetben nem hagy ott, hogy csináltasd meg valaki mással és Ő majd visszajön több hét múlva. Mert közben más munkának fog nekiállni, viszont ha meg is csinálja amit kértél, biztosan plusz munkadíjat számol fel érte.

MEGOLDÁS

Felújítás? Jó, ha TUDOD – 11A munkálatok megkezdése előtt, de mindenképp szerencsés még az ajánlati fázisban tisztázni minden körülményt, és hogy kinek mi a vállalása az adott munkafolyamatban. Igazából úgy gondolom, hogy a szakemberek felelőssége lenne, hogy a megrendelővel közöljék, hogy a kért munkafolyamatok mivel járnak, mert a megrendelő lehet, hogy most vesz részt ilyen munkálatokban először. Ő nem biztos, hogy gondol arra, hogy a bontás törmelékkel jár. A burkoló pedig sok esetben még a bontást sem vállalja el nemhogy az elszállítást.

A szakember feladata lenne az adott feladat felmérését követően jelezni a szükséges munkálatokat. Valamint az ahhoz szükséges eszközök igényét, amit nem ő biztosít hanem a megrendelő dolga. Szükség esetén javasolja a további szakembereket, akik a sikeres és gyors kivitelezést elősegítik.

Így tudna megrendelő és szakember hatékonyan és gördülékenyen együttműködni.

 

További TIPP ek a felújításhoz: Felújítás? Jó, ha tudod 1 - Mi az a 3 dolog, amit feltétlenül meg kell tenned felújítás előtt?

 

 

 

 

Amennyiben a felújítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, KERESS meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tanácsa segíthet, hogy eligazodj a feladatok között és igény esetén a tervezésben és a megvalósításban is segítségedre lesz.

Szilágyi Krisztina
otthon menedzser
KrisztinaArt | Voice&Home
Otthon neked, Otthon bárkinek!

Felújítás? Jó, ha TUDOD – 11 Hogy ne csináld, hogy csináld
KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu