Felújítás? Jó, ha TUDOD – 8 Költségvetés? Hogyan? II.

Milyen forrásból finanszírozod a terveidet? 

Amennyiben nem csak felfrissíteni szeretnéd pár új díszpárnával a szobádat, hanem komolyabb bútorok, berendezési tárgyak, padló és falburkolatok cseréjén is gondolkozol, akkor nem árt, ha tudod, hogy mikor menyi pénz áll rendelkezésedre a felújításhoz. Nem gond, ha nincs meg egyszerre a teljes felújítás összege, de figyelj arra, hogy annyi mindig legyen amennyi az épp aktuális munkafázis kifizetéséhez szükséges. Inkább rendeld oda 1 hónappal később a szakembert, amikor már rendelkezésedre áll a szükséges pénz. Mindig rendezd el az aktuális szakemberrel a tartozásodat! Ne feledd: Neked Ő csak 1 ember akinek tartozol, de Ő ebből él, ebből adja fel a számlákat, ebből ad enni a családjának, és azért vállalja el a munkát, mert számít a munkájáért kapott összegre! (Természetesen nem arról az esetről van szó, ha előre egyezteted, hogy csak később fizetsz, hanem arról, ha ez nem volt előre letisztázva.) Ez nem csak erkölcsi, de etikai kérdés is.

Felújítás? Jó, ha TUDOD – 8Fontos kérdés még az is, hogy a beruházásra szánt pénz saját forrásból teremted elő, vagy hitellel szükséges azt kiegészítened.

Ideális eset, ha teljes mértékben saját forrásod van, viszont figyelni kell, hogy mindig legyen minimális tartalék az esetleges extra kiadásokra.

Ha a saját forrásod mellé hitelre van szükséged, akkor azzal számolnod kell, hogy attól a pillanattól, hogy megkaptad a hitelt azt bizony fizetned is kell, akár már az átalakítás előtt, közben és utána is!

 
 

Amennyiben a felújítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, KERESS meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tanácsa segíthet, hogy eligazodj a feladatok között és igény esetén a tervezésben és a megvalósításban is segítségedre lesz.

Szilágyi Krisztina
otthon menedzser
KrisztinaArt | Voice&Home
Otthon neked, Otthon bárkinek!

Felújítás? Jó, ha TUDOD – 8
KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu