Felújítás? Jó, ha TUDOD 2 - Felújítás szaktudás nélkül ? Hogyan? II.

Felújítás szaktudás nélkül? Hogyan?

„Mikor az ember felépíti a házát, ráébred, hogy a munka során olyasmit tanult meg, amit már azelőtt tudnia kellett volna, mielőtt az egésznek nekifogott.” - Friedrich Nietzshe

Nekem ez az egyik kedvenc idézetem, és ha a szakember nélküli felújításra gondolok, rögtön ez az idézet jut az eszembe. Bár jó pár építkezésen és felújításon vagyok túl, az idézetben lévő felismerés még sokszor nálam is megmutatkozik.

TIPP! A legfontosabb, hogy járjunk nyitott szemmel, érdeklődjünk, kérdezzünk, tartsuk észben pár dolgot! Pl.:

1. A  legolcsóbb vállalkozó valószínűleg nem a legjobb. Bár lehet, hogy gyors és igaz, hogy a drágább vállalkozó talán nem lesz gyors, viszont nagy valószínűséggel elégedettebbek leszünk a munkálatok végén.

Lehet, hogy most dörzsölöd a tenyeredet, hogy XY féláron szerelte meg a vizet, de ha rossz minőségű anyagokból és nem precíz munkát végzett, akkor lehet, hogy fél év múlva bontathatod szét a vadi új fürdőt egy csőtörés miatt, és ez még a jobbik eset. Mert fél év múlva még van esélyed ugyanolyan csempét rendelni, de ha ugyanez 5 év múlva történik, akkor már szinte esélytelen, és lehet, hogy az egész fürdőt csempéztetheted újra. Szóval az a mondás, hogy az olcsó a drága, a drága pedig az olcsó, ebben az esetben tökéletesen igaz lehet.

Persze nem állítom, hogy az olcsóbb szakemberek nem jó szakemberek. Tisztában vagyok azzal is, hogy nem mindenki engedheti meg magának a legmagasabb kategóriájú termékeket. Viszont kérdezzük meg a választott szakembert, hogy mi az a termék, amiből érdemes jobb minőségűt választani, mert meghibásodás esetén komolyabb galibát okoz. Valamint azt, hogy melyik az a termék aminek a meghibásodási valószínűsége kisebb, ebből nem feltétlenül kell megvennünk a prémium kategóriát. Illetve választhatunk úgy is, hogy amit könnyebben lehet cserélni abból eggyel gyengébbet veszünk, ami viszont bontással járna, abban ne kössünk kompromisszumot!

A legjobb tanács, hogy mindig az érzéseidre hallgass, és ne arra, amit gondolsz!

HIBA

Ha a felújításhoz az alapanyagokat úgy választod ki, hogy ami nem látszik (pl. a falban van) az úgyis mindegy milyen hiszen azért gyártanak olcsót mert az is biztos jó. Ami látszik (csempe, járólap, tapéta), abban meg nincs kompromisszum, mert azt mindenki látja, nehogy már azt mondják, hogy olcsó cuccra futotta csak.

MEGOLDÁS

Először is fenti példa elég jó elrettentés lehet, és egyébként láttam én már nem a helynek megfelelően kiválasztott és rosszul felrakott több 10 ezres járólapot, és olcsó lapokból is láttam csodákat. Szóval tényleg nem mindig a drága a jó választás. Azt gondolom, hogy nem minden esetben az számít, hogy honnan és mennyiért veszed az alapanyagot, hanem hogy abból mit tudsz kihozni.

"A siker nem a tudásban van, hanem a tudás megmutatni tudásában." 

Dönts okosan és légy kreatív, ha egy olcsóbb kategóriájú burkolattal kell beérned, vagy dekorálj bátran máshogy!

 

Amennyiben a felújítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, KERESS meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tanácsa segíthet, hogy eligazodj a feladatok között és igény esetén a tervezésben és a megvalósításban is segítségedre lesz.

Szilágyi Krisztina
otthon menedzser
KrisztinaArt | Voice&Home
Otthon neked, Otthon bárkinek!

Felújítás? Jó, ha TUDOD – 7
KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu