Felújítás? Jó, ha TUDOD 5 - A felújítás célja III.

Ha a Felújítási célod:

Részleges átalakítás a terek újra funkcionálásával...

Számos oka lehet az otthonunk újra funkcionálásának. Új családtag érkezik, vagy épp kirepülnek a gyerekek, vagy a  napjainkban nagyon is aktuális Home Office munkahelyet szükséges otthonunkban kialakítani?

A részleges átalakítás általában gyerekes családoknál történik sűrűbben. Átlagosan kb. 5 évente más funkciókra van szükség egy gyerekszobában. Gondolj csak arra, hogy ha a gyermeked belép az óvodás korba, már biztosan nem lesz kényelmes számára a babaágyban aludni. A pelenkázó szekrény létjogosultságát elvesztve jó esetben komódnak átalakítható, hisz a rakodós hely egy gyerek szobában szükségszerű. Rosszabb esetben meg kell válnunk tőle és helyette a játékok tárolására alkalmas bútort kell beszereznünk. Ilyenkor jön a dilemma, hogy mit vegyünk, mekkorát, meddig akarjuk, hogy használja. Persze jobb esetben nem arra készülünk, hogy érettségiig most már akkor megleszünk, viszont a funkcionális igények mellé bejön majd a minél hosszabb távú kihasználás. Gondolok itt arra, hogy nem biztos, hogy a 3 évesünk kedvenc mesefigurájával kell telibe tapétázni a szobát, mert mondjuk 3 és fél évesen már egész más lesz a „menő”.

Akkor is szükség lehet a terek újra funkcionalizálására, ha mondjuk új élethelyzetre, a most nagyon is aktuális Home Office munkára szükséges berendezkedni. Hogy oldjuk meg ezt kis terekben? Milyen módszerei vannak annak, hogy az szeparált legyen? Hiszen senki nem szeretne irodában élni, mégis úgy legyen elkülönítve, hogy ne érezzük magunkat egy dobozba zárva.

Az is gyakori, hogy a felnőtt gyerekek kirepültek a családi fészekből, és lehetőség van a 3 gyerekszobának más funkciót adni. PL.: Gardrob szoba, mosókonyha, dolgozószoba, pihenőszoba, vendégszoba, ami aktuálisan a nagyobb kényelmünket szolgálja.

További cikkek a témában : Felújítás célja

Ha az átalakítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, keress meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberként tanácsaimmal segíthetlek, hogy eligazodj a feladatok közt és igény esetén a tervezésben és megvalósításban is segítségedre leszek. 

 

Amennyiben a felújítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, KERESS meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tanácsa segíthet, hogy eligazodj a feladatok között és igény esetén a tervezésben és a megvalósításban is segítségedre lesz.

Szilágyi Krisztina
otthon menedzser
KrisztinaArt | Voice&Home
Otthon neked, Otthon bárkinek!

Felújítás? Jó, ha TUDOD – 5
KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu