Felújítás? Jó, ha TUDOD 4 – A felújítás célja II.

Ha a Felújítási célod:

Felfrissítés/Megújulás... 

Csak egy kis tisztasági festés kellene?

Elhasználódtak a felületek?

Vagy meguntad a régi színeket, hangulatokat?

A legtöbben a megújulást kizárólag a tisztasági festéstől várják. Otthon megújítás = újrafestés! Ha a döntés megszületik, hívják a bejáratott ismerős szakembert. Megkérdezi milyen szín legyen, ők pedig -új ötletek, elképzelések híján - mondják, hogy sárga, mint múltkor. Vagy gyorsan ráböknek többnyire koncepció nélkül egy színre a színkártyán ami amúgy tetszik de nem biztos, hogy a meglévő bútorokhoz és a lakás hangulatához illeszkedik. Aztán vagy tetszik vagy nem, de legalább 10 évre rendben van.

Ilyenkor fennáll annak a veszélye, hogy hiába festettek újra, mert az otthonuk színvilága nélkülözi a harmóniát és ez negatívan hat majd az életükre.

Természetesen rád ez nem vonatkozik, Te már tudod, hogy lehet ez másképp is.

Legtöbbször sűrűbben festetünk, mint bútorokat cserélünk. Egyben mindannyian biztosak lehetünk, hogy mindenki megunja úgy 5-10 éven belül az aktuális színeket, és ilyenkor már valljuk be rá is fér a falakra az újrafestés.

Szóval ha kb. 5-10 évig nézegetni fogsz egy falszínt, akkor azt válaszd ki úgy, hogy tetsszen is! Harmonizáljon lehetőleg valamelyik bútoroddal, vagy textillel. Igyekezz világos színeket választani a nagy felületeken, és nyugodtan kísérletezz harsányabb színekkel kisebb felületen. Vagy válassz tapétát, dekor paneleket. Egyedi fal kiemelésekben otthon akár saját magad által is elkészíthető dekorációs elemekben is gondolkodhatsz.

Mindezek mellett a megújulást nem csak a falak átfestése jelentheti. Számtalan ötlet, lehetőség közül választhatsz az otthonod hangulatának megváltoztatásáért.  Egy-egy dekor tárgy, lámpa, hangulat világítás, textilek, párnák, függönyök, szőnyegek stb.. megfelelő megválasztása is látványos változást hozhat, így nem biztos, hogy minden esetben a festékért kell nyúlnod, ha megunod az aktuális életteredet.

 

 

Amennyiben a felújítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, KERESS meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tanácsa segíthet, hogy eligazodj a feladatok között és igény esetén a tervezésben és a megvalósításban is segítségedre lesz.

Szilágyi Krisztina
otthon menedzser
KrisztinaArt | Voice&Home
Otthon neked, Otthon bárkinek!

Felújítás? Jó, ha TUDOD 4 – A felújítás célja 2
KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu