Felújítás? Jó, ha TUDOD 1 - Felújítá szaktudás nélkül? Hogyan?

Mi az a 3 dolog, amit feltétlenül szükséges megtenned felújítás előtt?

1. Tervezz!

2. Csinálj költségvetést!

3. Hozz döntéseket!

Egy ingatlan felújításakor, főleg, ha mindenféle tervezés és előrelátás nélkül beleugorsz, rengeteg nem várt eseménnyel találkozhatsz. Számos szakemberrel kell együtt dolgoznod, egyeztetned, és már az ajánlat kérés fázisában is esetleg olyan kérdéseket tehetnek fel neked amire egy felújításokban nem jártas személy nem biztos, hogy tudja a végeredmény szempontjából számára legmegfelelőbb választ. Ekkor jobb esetben a szakember maga dönt, és a végeredmény egyezik az elképzeléseddel, de van olyan eset, -és sajnos ez a gyakoribb- hogy megjön a „Hát nem igazán erre gondoltam…” érzés. Ekkor, amit tenni tudsz az az, hogy újra csináltatod az egészet, vagy megfelelő anyagi ill. időhiány miatt belenyugszol a nem tetsző megoldásokba.

A szakemberek nem csak 1 kérdést tesznek fel, sőt laikusként azzal sem lehetsz feltétlenül tisztában, hogy a válaszod mire lesz hatással a későbbiekben. Ezért gyakori, hogy a végeredmény lehet az is, hogy kifizeted a megbízott szakemberek vállalási díjait, és a végén teljesen mást kapsz, mint amit vártál. Jobb esetben nem azt tervezted, hogy ebben az ingatlanban éled le az életedet, és akkor nekiláthatsz a következő projektre gyúrni. Ellenkező esetben azt várod, hogy mikor lesz meg a következő felújításra az anyagi fedezeted, és hátha akkor jobban sikerül. Addig meg nap mint nap szembesülsz a félresikerült megoldásokkal.

Tipp:  Mindig DÖNTS! A nem döntés is döntés. Ha nem te döntesz, akkor más fog dönteni helyetted.

További cikkeim segítségedre lehetnek abban, hogy hogyan dönts. Nagyjából mindenről.

Az első lépés, hogy eldöntöd, hogy mi a felújítás célja, aztán eldöntöd, hogy megtervezed és egyben meghatározod a lépéseket, és költségvetést készítesz. 

Ezekhez viszont kivétel nélkül a DÖNTÉSEK szükségesek. A TE döntéseid.

További segítség: Felújítás? Jó, ha TUDOD 2 - Felújítás szaktudás nélkül? Hogyan? I.

 

 

Amennyiben a felújítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, KERESS meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tanácsa segíthet, hogy eligazodj a feladatok között és igény esetén a tervezésben és a megvalósításban is segítségedre lesz.

Szilágyi Krisztina
otthon menedzser
KrisztinaArt | Voice&Home
Otthon neked, Otthon bárkinek!

Felújítás? Jó, ha TUDOD 1 - Mi az a 3 dolog...
KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu