Felújítás szaktudás nélkül? Hogyan? I.

Felújítás szaktudás nélkül?  Hogyan?

A Felújítás folyamata nagyon egyszerű. Eldöntöm, hogy felújítok. Hívok festőt, burkolót aki a szomszéd, vagy az unokatesó, kifestetek, csempéztetek, aztán elmegyek a boltba, vagy felmegyek a netre, veszek valami újat, aztán berakom a helyére. Ennyire egyszerű, mindenki így csinálja. Az igazság az, hogy az emberek többsége ha eljut odáig, hogy valamin változtat, akkor általában már nagyon tudja, hogy min változtatna, hogy mi NEM TETSZIK neki, és épp ezért azt is, hogy mi NEM KELL neki.

Azt gondolhatnánk, hogy ebből az következik, hogy azt is tudja, hogy mi KELL neki. Általában EZ is, meg AZ is. Na meg azt is mindenki tudja, hogy egy bútort hova akar tenni. IDE. Vagy ha nem fért be, akkor ODA. Persze azt is tudja, hogy amit vesz, azt MIRE akarja használni. ERRE. Vagy ha erre nem jó, akkor ARRA. Aztán még azt is tudja, hogy mikor fogja azt használni. ELŐTTE. Vagy ha úgy nem jó, akkor UTÁNA.

Szóval az ember elindul, mert eldöntötte, hogy újít, és keres valamit, amit –lehetőleg gyorsan- megvehet. Beleszeret egy bármilyen berendezési tárgyba, hogy az majd jó lesz valahova, mert megy a tavaly vett valamihez, ami ugyanúgy a fiókban, vagy a garázsban várja a helyet, időpontot és funkciót, mint majd az a most vásárolt valami, ami mellé kerül.

Ha most azt gondolja valaki, hogy ilyen nincs? Elárulom, hogy VAN. Egyre több a  „ majd jó lesz valamire” vásárlás. Találkoztam olyannal, aki szinte bármilyen lakás felújítási ötletemhez képes volt egy csontvázat „értsd: teljesen új és soha nem használt eszközt” elővenni a garázsából, mert anno valamikor megtetszett és megvette, de soha nem tudta hova lenne jó. Szóval mielőtt nekiugranál a megújulásnak, itt olvashatsz pár tippet, hogy a csontvázak a helyükre kerülhessenek.

Fejújítás? Jó, ha tudod!_ Felújítás szaktudás nélkül? II.

 

 

Amennyiben a felújítás mellett döntöttél, és személyre szabott tanácsokat szeretnél kapni, KERESS meg bátran elérhetőségeimen. Egy felújítás alatt számos, egyenként is nagy szakértelmet kívánó feladattal találkozhatsz. Egy sok éves tapasztalattal rendelkező szakember tanácsa segíthet, hogy eligazodj a feladatok között és igény esetén a tervezésben és a megvalósításban is segítségedre lesz.

Szilágyi Krisztina
otthon menedzser
KrisztinaArt | Voice&Home
Otthon neked, Otthon bárkinek!

Hogyan vágjunk bele a felújításnak?
KrisztinaArt

Szilágyi Krisztina

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36 30 620 6896
9600 Sárvár

Copyright ©
Minden jog fenntartva!

Design & CMS
2021 by PCDJ.hu